Hitta seriösa VVS-hantverkare

Det är viktigt att hitta duktiga och seriösa VVS-hantverkare. Vissa har inte kunskapen som de påstår och kan förstöra mer än vad de hjälper. Byggbranschen har länge haft ett problem med okvalificerad arbetskraft som ibland inte har utbildning inom yrket. Det är dessutom vanligt att fler timmar rapporteras in än vad som är den faktiska arbetstiden, i ett försök att få ut mer lön än överenskommet. Gå gärna på rekommendationer från släkt och vänner. Det du ska ta reda på är: att hantverkaren kommer i tid, är pålitlig när det kommer till avtalade timmar och att tidigare utfört arbete håller bra standard.

Dåligt eller bra?

Perfect_Insurance_for_Plumbers_in_AustraliaDåligt utförda arbeten inom VVS kan till exempel vara att kranen fortsätter läcka även efter att den har varit lagad. Vill det sig riktigt illa kan ett dåligt utfört VVS-arbete förstöra mer än problemet som skulle fixas till en början, till exempel kan nya sprickor och läckor uppstå. Du ska alltid se efter att din anlitade VVS-firma har f-skattesedel och är registrerat som ett företag på allabolag.se. Då kan du vara säkrare på att du anlitar en seriös aktör på marknaden. Vill du veta mer om VVS och hänga med när det kommer till ny kunskap inom branschen? Nytt nummer av Dahl’s kundtidning TRYCK finns nu att hämta på … webben eller skickas den hem till dig om du registrerar dig. Det är smart att hänga med så att varenda arbete du måste få utfört i ditt hem följer hög standard. Bra utförda VVS-arbeten behöver inte göras om efter att arbetet har avslutats. Arbetet sker även inom avtalad tidsram och den inhyrda hantverkaren är transparent när det kommer till sitt arbete.

Vad kostar en bra VVS-hantverkare?

Det är svårt att sätta ett absolut pris då betalningen sker per timme och därför beror helt på hur stort jobbet är. I storstäderna kan det vara lite dyrare att anlita en duktig VVS-firma. Mellan 450-600 kronor i timmen får du räkna med att betala om du vill ha en bra hantverkare. Missa inte att du får göra rotavdrag på utfört arbete. För att få göra avdraget måste din hantverkare ha F-skattesedel eller A-skatt. Du får tillbaka 50% av kostnaden – upp till 100 000 kronor. Kom alltid överens med din hantverkare hur många timmar han bör lägga på jobbet innan arbetet börjar. Lite extra tid för oförutsedda händelser måste du räkna med, men ett enkelt tidsavtal ser till att dina kostnader inte skenar iväg fullständigt. I allmänhet är det alltid bättre att betala mer för en duktig hantverkare än att försöka komma undan alldeles för billigt. Ett dåligt utfört arbete kan kosta dig mycket mer i slutändan.

Comments are closed.